onsdag, maj 23

Baby happiness


För ett dygn sedan föddes detta föl men mamman avisade den direkt. Det är hennes första föl och det är inte ovanligt att förstföderskor beter sig så. Vi hade tur som såg att något inte stod rätt till i hagen så vi åkte och kollade till stona. Mycket riktigt så såg vi direkt att hon hade fölat men vi såg inget föl. Först trodde vi den dött men vi hittade den tillslut tillsammans med ett annat sto som adopterat den. 
Vi skiljde adoptivmamman och tog med stoet och fölet och placerade dem i en liten hage. Där var vi tvugna att binda fast både huvudet och benen eftersom hon ogillade fölet så pass mycket så att hon attackerade den.

Vi mjölkade ur råmjölken i en nappflaska och hade inte stoet varit fastbunden i bakbenet så hade hon nog sparkat oss. Efteråt hade hon bara hobbles på bakbenen (fastbundna ben) och var tvungen att vara fastbunden med huvudet högt så hon inte kunde bita fölet.


I natt diade fölet under uppsikt var tredje timme och imorse behövde jag inte ens ha grimma på stoet och nu dricker fölet helt fritt som ni kan se på bilderna. Så otroligt och en stor lättnad! Det är så himla fantastiskt att se dessa bilder efter all drama.

Tog drygt ett dygn för mamman att vänja sig vid fölet. Men än är det inte riktigt bra, det är kritiskt läge för fölet i de närmaste dagarna så vi håller tummarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar