torsdag, september 16

Valet 2010

Om tre dagar är det val och jag hoppas verkligen att alla som är myndiga går och röstar nu på söndag.
Jag hade först svårt att välja (men har alltid vetat att jag är rödgrön eller Feministiskt Initiativ) men nu har jag bestämt mig, min röst lägger jag på Vänsterpartiet till riksdagen, F! till landstinget och Samernas Väl till kommunen. Jag har alltid velat få bort alliansen och det känns som att man ger större chans till borgarna att vinna om man lägger rösten på F!, tyvärr. För i slutändan står det oftast mellan sossarna och moderaterna. Och moderaterna ska inte vinna igen, eller hur?! Bort med alliansen!

Och för guds skull, rösta inte blankt, det ger bara större chans åt Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen. Om ni inte vet åt vilket håll ni ligger så föreslår jag att ni läser på.

Jag gjorde SVT's test för att se hur jag låg och jag fick det bara bekräftat igen, jag är så långt ifrån moderat man kan komma. Mitt resultat:

valet3
Vill bara understryka att jag inte utgick efter det här testet när jag gjorde mina val. Detta gjorde jag bara för att jag var nyfiken och det stämde väldigt bra in på mig.

Gör testet här.
Här kan ni titta och läsa om alla partier.

Så gå och rösta nu på söndag, det är super viktigt!

3 kommentarer:

 1. Klart man ska rösta! Röstar inte jag röstar en rasist åt mig. SD får absolut ha något som helst mandat. Under de senaste veckorna har jag tvingats dela ut fruktansvärda flygblad på jobb. En vecka hade vi Skånedemokraterna på en tisdag, SD på torsdag och Kyrkans Tidning på fredag. Mumma. Pinsamt så att det finns inte. Speciellt när jag delar ut på post på adresser där 80 % av de boende är muslimer.

  SvaraRadera
 2. sv; Tips mottages tacksamt! Jag har verkligen ingen koll. Mina bilder blir ju inte alls som jag vill, vilket leder till noll engagemang. Hur mycket vill du ha för din? Du tar ju väldigt vackra bilder med den.

  Tack, vad snällt. Jag hade tur med den här lägenheten. Den är inte garderobsliten, ligger centralt och har okej hyra. Tråkigt nog hyr jag den i andrahand och måste flytta ut nästa år. Buhu. Haha, mina krukväxter är helt knäppa. De har vuxit kopiöst sedan jag fick dem. En har LIANER, helt sjukt läskigt.

  SvaraRadera
 3. Jag funderar också på att rösta på något mindre parti i kommunvalet, velar mellan gamle sossarna (Karl Pedersen är ju ganska häftig ändå och sossarna i Luleå håller sig i skinnet, satsar relativt mycket på kultur också) eller Rättvisepartiet Socialisterna. Hörde du förresten Karl Pedersens invigningstal på Musikens makt? Så jävla cool gubbe, han måste vara gammal proggare.

  SvaraRadera